Λαχανόρυζο με μπέικον

2014-05-03
Λαχανορυζο με μπεικον
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια τέλεια συνταγή για λαχανόρυζο με μπέικον που σίγουρα θα αρέσει σε όλους αφού είναι μια καλή εναλλακτική σε όσους δεν θέλουν σκέτο το λαχανόρυζο!

Υλικά

  • 1 λάχανο
  • 3/4 κούπας ρύζι
  • 4 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 1 σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μπέικον
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουτ.σούπας άνηθος
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. κόλιανδρο
  • Μισή κουτ.σούπας ρίγανη
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλερυ

Βήμα 3

Προσθέτουμε το λάχανο και όταν μαλακώσει σβήνουμε με κρασί

Βήμα 4

Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα μυρωδικά και τον χυμό λεμονιών

Βήμα 5

Συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά

Βήμα 6

Προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει

Βήμα 7

Το λαχανόρυζο με μπέικον είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Πρόσθεσε και λίγη πάπρικα στο σερβίρισμα!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή