Λαχματζούν Κυπριακά από τη Λευκωσία με αραβική πίτα

2015-03-14
λαχματζουν κυπριακα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια φανταστική συνταγή για να φτιάξετε λαχματζούν Κυπριακά από τη Λευκωσία με αραβική πίτα, ένα νόστιμο πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας σε ένα εορταστικό τραπέζι. Μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό αλλά και ως κυρίως με μια σαλάτα. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ.μαγιά
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κούπα νερό
  • 350 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια περασμένα από τον τρίφτη
  • 1 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένη
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες χωρίς σπόρια και ξεφλουδισμένες
  • Μισό κουτ.γλ. μπούκοβο
  • Μισό κουτ.γλ. πάπρικα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το ελαιόλαδο και ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο

Βήμα 2

Προσθέτουμε νερό, τη μαγιά διαλυμένη σε χλιαρό νερό και αλάτι

Βήμα 3

Ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια

Βήμα 4

Τη χωρίζουμε σε 8 μπάλες και αφήνουμε σκεπασμένες να φουσκώσουν

Βήμα 5

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά

Βήμα 6

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ντομάτα

Βήμα 7

Σιγοβράζουμε και προσθέτουμε μαϊντανό

Βήμα 8

Ανοίγουμε με τον πλάστη τις 8 μπάλες σε στρογγυλές πίτες πάχους ενός εκατοστού

Βήμα 9

Τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και απλώνουμε τη γέμιση

Βήμα 10

Ψήνουμε στους 270 βαθμούς στην χαμηλή σχάρα

Βήμα 11

Σερβίρουμε με ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό

Βήμα 12

Τα λαχματζούν κυπριακά είναι έτοιμα

 

Tips

  • Προτιμήστε κιμά που έχει περαστεί 2 φορές από τη μηχανή του κιμά
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή