Λαχματζούν Τούρκικο Πολίτικο με γιαούρτι

2015-03-11
λαχματζουν αραβικο
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξετε λαχματζούν Τούρκικο Πολίτικο με γιαούρτι, ένα νόστιμο πιάτο για το οικογενειακό, μεσημεριανό τραπέζι. Το λαχματζούν είναι ένα δημοφιλές πιάτο της Μέσης Ανατολής με μυστικό το λεπτό φύλλο της ζύμης και γέμιση κιμά μαγειρεμένο με πολλά μπαχαρικά. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 8 έτοιμες αραβικές πίτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. κιμάς από μοσχάρι
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ κούπα κρασί γλυκό
  • 1-2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.σούπας ντοματοπελτές
  • 1 κουτ.σούπας κύμινο
  • 2 κουτ.σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Μισό κεσεδάκι γιαούρτι
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 2

Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και προσθέτουμε το κύμινο και τον κιμά

Βήμα 3

Σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και σβήνουμε με κρασί

Βήμα 4

Αφήνουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε νεράκι

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για ένα τέταρτο περίπου

Βήμα 6

Σε ένα ταψί βάζουμε τις πίτες και απλώνουμε τον κιμά

Βήμα 7

Ψήνουμε στους 170 για 5 λεπτά

Βήμα 8

Σερβίρουμε με δυόσμο, φρέσκο κρεμμύδι και τη ντομάτα και με γιαούρτι

Βήμα 9

Το λαχματζούν αραβικό είναι έτοιμο

 

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή