Λεμονόπιτα με μπισκότα digestive

2015-08-26
Λεμονόπιτα με μπισκότα digestive
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Φτιάξε την πιο νόστιμη και ελαφριά λεμονόπιτα με μπισκότα digestive ακολουθώντας βήμα προς βήμα μια από τις αγαπημένες μου συνταγές για λεμονόπιτα που σου παρουσιάζω μέσα από την παρακάτω σελίδα. Πρόκειται για μία κλασική λεμονόπιτα με βάση της τραγανά μπισκότα digestive που όλοι λατρεύουμε χτυπημένα μαζί με βούτυρο και από πάνω επικαλυμμένη με την πιο απίθανη και δροσερή κρέμα λεμόνι που υπάρχει. Μη φοβηθείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις και εσύ σπίτι σου αυτό το υπέροχο γλυκό καθώς εκτός από πολύ νόστιμο είναι ιδιαίτερα εύκολο και στην παρασκευή του. Σερβίρεται όλες τις ώρες της ημέρας. Περιμένω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που βρίσκεται κάτω κάτω στη σελίδα που ακολουθεί

.

Υλικά

  • Υλικά για τη βάση
  • 200 γραμ. μπισκότα digestive
  • 60 γραμ. βούτυρο
  • Υλικά για την κρέμα
  • ξύσμα και χυμό 1 λεμονιού
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο στο multi και απλώνουμε το μείγμα έτσι ώστε να καλύψει την επιφάνεια μίας ταρτιέρας.

Βήμα 2

Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Στη συνέχεια χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους αυγών μαζί με το ξύσμα λεμονιού προσθέτοντας αργά αργά και το ζαχαρούχο γάλα.

Βήμα 4

Αφού ομοιογενοποιηθούν τα υλικά ρίχνω και το χυμό λεμονιού και συνεχίζω για 2 λεπτά το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.

Βήμα 5

Τέλος ψήνουμε την τάρτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου ένα τέταρτο και την παγώνουμε για λίγο στο ψυγείο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή