Λεμονόπιτα με σιρόπι και κρέμα λεμονιού

2015-08-20
Λεμονόπιτα με σιρόπι και κρέμα λεμονιού
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Χωρίς να περιαυτολογώ η συνταγή που σου παρουσιάζω παρακάτω για λεμονόπιτα με σιρόπι και κρέμα λεμονιού είναι ίσως η πιο πετυχημένη μου συνταγή για γλυκό και με διαφορά η αγαπημένη μου από τις συνταγές με λεμονόπιτα που σου έχουμε παρουσιάσει. Τα υλικά που θα κληθείς να χρησιμοποιήσεις μπορεί να σου φανούν πολλά αλλά δεν είναι παρά μόνο μερικά από τα πιο απλά και οικονομικά υλικά που κάθε νοικοκυρά διαθέτει στο ντουλάπι της. Έτσι λοιπόν αυγά, βούτυρο, αλεύρι, χυμός και ξύσμα λεμονιού, ζάχαρη γιαούρτι και μερικά ακόμη είναι τα υλικά που θα συνθέσουν την τέλεια κρέμα λεμονιού, το πιο ελαφρύ και πετυχημένο σιρόπι καθώς και την πιο κρατσανιστή βάση για το γλυκό μας. Μη το σκέφτεσαι ούτε λεπτό, δοκίμασε να ακολουθήσεις την πρόταση μου και στείλε μου τυχόν απορίες και σχόλια μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • Υλικά για το σιρόπι
  • 400 γραμ. ζάχαρη
  • 200 γραμ. νερό
  • ξύσμα και χυμός 1/2 λεμονιού
  • Υλικά για την κρέμα λεμονιού
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 130 γραμ. βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κόρν φλάουρ
  • ξύσμα 2 λεμονιών
  • 200 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Υλικά για τη βάση
  • 3 αυγά
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 250 γραμ. αλεύρι φαρίνα
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • ξύσμα 1/2 λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τη βάση χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, με το μέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το βούτυρο ώσπου να ομοιογενοποιηθούν και να γίνουν μία αφράτη κρέμα.

Βήμα 2

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, το απλώνουμε ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά του και τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά.

Βήμα 3

Αφού κρυώσει η βάση μας την περιχύνουμε με καυτό σιρόπι που δημιουργήσαμε προηγουμένως σιγοβράζοντας για μερικά μόνο λεπτά όλα μαζί τα υλικά μας.

Βήμα 4

Αφού αφήσουμε να ποτίσει καλά η βάση με το σιρόπι μας, δημιουργούμε την κρέμα λεμονιού που θα απλώσουμε από πάνω.

Βήμα 5

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα μαζί τα υλικά για την κρέμα, τα χτυπάω με ένα σύρμα χειρός και τα σιγοβράζω ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα ώσπου να δημιουργηθεί μία ωραία πηχτή κρέμα.

Βήμα 6

Απλώνουμε την κρέμα επάνω από τη βάση του ταψιού και συντηρούμε το γλυκό μας στο ψυγείο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή