Λιγκουίνι με θαλασσινά, μύδια, γαρίδες και ντομάτα

2013-05-09
λιγκουινι με θαλασσινα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια υπέροχα νόστιμη καλοκαίρινή συνταγή. Τα λιγκουίνι με θαλασσινα, μύδια, γαρίδες και ντομάτα είναι ένα πολύ γευστικό πιάτο ιδανικό για ένα καλοκαιρινό βράδυ συνοδευόμενο από ένα καλό παγωμένο λευκό κρασί. Σίγουρα θα ενθουσιαστείς με το άρωμα και τη γεύση του. Δοκίμασέ το και μην ξεχάσεις μετά να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω στη σελίδα.

 

Υλικά

  • 500 γραμμάρια λιγκουίνι
  • 300 γραμμάρια μύδια με το κέλυφος πολύ καλά πλυμμένα
  • 300 γραμμάρια κυδώνια πολύ καλά πλυμμένα
  • 300 γραμμάρια γυαλιστερές πολύ καλά πλυμμένα
  • 300 γραμμάρια αχιβαδάκια πολύ καλά πλυμμένα
  • 6 μεγάλες γαρίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 250 ml λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σωτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, πιπέρι, την πιπερίτσα και όλα τα θαλασσινά.

Βήμα 2

Αφήνεις για 5 λεπτά και σβήνεις με το κρασί.

Βήμα 3

Προσθέτεις την ντομάτα, λίγο μαϊντανό, τη ρίγανη και ανακατεύεις.

Βήμα 4

Αφήνεις να σιγβράσει και να πήξει η σάλτσα.

Βήμα 5

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό αλατισμένο που κοχλάζει βράζεις τα μακαρόνια όπως λένε οι οδηγίες στη συσκευασία.

Βήμα 6

Σουρώνεις και τα ρίχνεις αμέσως στη σάλτσα.

Βήμα 7

Ανακατεύεις καλά.

Βήμα 8

Συγχαρητήρια τα λιγκουινι με θαλασσινα, μύδια, γαρίδες και ντομάτα είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση.

 

Tips

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή