Λιγκουίνι με τόνο, κάπαρη και λεμόνι

2014-03-26
Λιγκουινι με τονο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 15m

Μια απολαυστική συνταγή για λιγκουίνι με τόνο που γίνεται γρήγορα και είναι πεντανόστιμη! Η συνταγή είναι καλοκαιρινή με φρέσκα υλικά και διαφορετική γεύση καθώς συνδυάζουμε τον τόνο με την κάπαρη και το λεμόνι με αποτέλεσμα να έχουμε μια ελαφριά και νησιώτικη γεύση σε ένα πιάτο το οποίο τρώγεται σαν ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα. Δοκίμασε το και στείλε μου τα σχόλια σου καθώς και αν έκανες οποιαδήποτε παραλλαγή στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 2 κονσέρβες τόνο
  • 2 κουτ.σούπας κάπαρη
  • 2 κουτ.σούπας χυμό λεμόνι
  • Αλάτι-Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα λιγκουίνι al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε

Βήμα 4

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 5

Προσθέτουμε τον ζωμό και το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά

Βήμα 6

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον τόνο και την κάπαρη

Βήμα 7

Προσθέτουμε το λεμόνι και πιπέρι

Βήμα 8

Τα λιγκουίνι με τόνο, κάπαρη και λεμόνι είναι έτοιμα!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή