Λιθρίνια με πατάτες στο φούρνο

2015-08-18
Λιθρίνια με πατάτες στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Τα λόγια είναι περιττά όταν πρόκειται να σου παρουσιάσω την παρακάτω συνταγή μου για ψάρι για πεντανόστιμα λιθρίνια με πατάτες στο φούρνο και αυτό γιατί ίσως δεν υπάρχει πιο ελαφρύ, γευστικό, υγιεινό και καλοκαιρινό πιάτο από αυτό. Πρόκειται για φρεσκότατα λιθρίνια ψημένα στο φούρνο συνοδευόμενα από λαχταριστά λαχανικά και αρωματικά όπως σκόρδο, δάφνη και άνηθο. Το μυστικό βρίσκεται στο σωστό αλάτισμα των ψαριών, στα φρέσκα υλικά καθώς και στο ψήσιμο το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 45 λεπτά προκειμένου να μείνουν ζουμερά τα ψάρια μας. Ακολούθησε λοιπόν χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση μου και είμαι σίγουρη ότι θα μείνουν όλοι παραπάνω από ικανοποιημένοι από το γευστικό σου αποτέλεσμα. Μη ξεχάσεις μάλιστανα μου στείλεις τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1 κιλό λιθρίνια
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 450 γραμ. πατάτες
  • λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλατοπίπερο
  • 1 φυλλαράκι δάφνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε και αλατίζουμε πολύ καλά τα λιθρίνια μας.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες και το κρεμμύδι.

Βήμα 3

Σε ένα ταψάκι στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και σε αυτή στρώνουμε τις πατάτες, από πάνω το ψάρι, ραντίζουμε με χυμό λεμονιού προσθέτουμε κι τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 4

Κλείνουμε τη λαδόκολλα προσεκτικά σαν πουγκί γύρω από το ψάρι και ψήνουμε το φαγάκι μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα σκεπασμένο και 10 λεπτά ξεσκέπαστο με ανοιχτή τη λαδόκολλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή