Λικέρ από κρασί κόκκινο, αρμπαρόριζα και κανέλα

2015-09-16
Λικέρ από κρασί
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Η πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξεις υπέροχο σπιτικό λικέρ από κρασί κόκκινο, αρμπαρόριζα και κανέλα, σου παρουσιάζεται μέσα από την παρακάτω σελίδα. Μερικά φύλλα φρέσκιας αρμπαρόριζας, κανέλα, γαρύφαλλο και το αγαπημένο σου, κόκκινο κατά προτίμηση, κρασί είναι τα υλικά που μέσα από ζυμώσεις καταλήγουν να συνθέσουν ένα ιδιαίτερα αρωματικό και γεμάτο ένταση γευστικό αποτέλεσμα που θα ξετρελάνει τους λάτρεις των λικέρ. Μη χάνεις καιρό και ακολούθησε την πρόταση μου στέλνοντας μου μήνυμα με τα σχόλια και τις τυχόν παρατηρήσεις σου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που υπάρχει στο κάτω μέος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 1/2 λίτρο κόκκινο κρασί
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 ξυλαράκια κανέλας
  • 4 γαρύφαλλα
  • μερικά φύλλα αρμπαρόριζας

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το κρασί μαζί με τη ζάχαρη ίσα ίσα να λιώσει η ζάχαρη και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 2

Τότε προσθέτουμε την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τα φύλλα αρμπερόριζας.

Βήμα 3

Μόλις το μείγμα μας κρυώσει το μεταφέρουμε σε γυάλινο αποστειρωμένο δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς και το αφήνουμε για 15 περίπου μέρες σε ένα ντουλάπι ώσπου να ωριμάσει το λικέρ μας.

Βήμα 4

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακινούμε το περιεχόμενο του δοχείου.

Βήμα 5

Αφού περάσουν οι δεκαπέντε ημέρες το σουρώνουμε με τουλπάνι και το βάζουμε σε μπουκάλια για να το σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή