Λικέρ από ρόδι με ρακί

2015-08-11
Λικέρ από ρόδι με τσίπουρο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Ακολούθησε τη συνταγή για λικέρ που σου παραθέτω στην παρακάτω σελίδα και φτιάξε υπέροχο σπιτικό λικέρ από ρόδι με ρακί εγκλωβίζοντας για όλο τον υπόλοιπο χρόνο το καταπληκτικό άρωμα και την οξύτητα του ροδιού μέσα σε ένα μπουκάλι. Για τους λάτρεις των λικέρ αυτή η συνταγή αποτελεί την ιδανική πρόταση καθώς είναι ιδιαίτερα γρήγορη, γευστική και άκρως αρωματική.Τα αρωματικά που χρησιμοποιώ δεν είναι άλλα από την κανέλα και το γαρύφαλλο ωστόσο εσύ μπορείς να ακολουθήσεις την δική σου παραλλαγή προσθέτοντας ή και αφαιρώντας οτιδήποτε θελήσεις. Σου συνιστώ να ακολουθήσεις την πρόταση μου και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου γύρω από το τελικό γευστικό αποτέλεσμα, μέσα από τον χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 1/2 ποτήρι νερού σπόρους ροδιού
  • 1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 ποτήρι ρακί
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 2 γαρύφαλλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε τα ρόδια και αποσπάμε τους σπόρους τους.

Βήμα 2

Στη συνέχεια μεταφέρουμε τους σπόρους μαζί με τα υγρά που βγάλανε σε μία κατσαρόλα και μαζί με τη ζάχαρη, τη ρακί, τα γαρύφαλλα και το ξυλαράκι κανέλας τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2 με 3 λεπτά.

Βήμα 3

Αμέσως μετά σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω στο μάτι μέχρι να κρυώσει το περιεχόμενό της.

Βήμα 4

Όταν κρυώσει τελείως κλείνουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στην άκρη για μία ολόκληρη ημέρα.

Βήμα 5

Την επομένη σουρώνουμε το λικέρ μας σε τουλπάνι και δύο φορές αν χρειαστεί και μεταφέρουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα μπουκάλια τα οποία διατηρούμε στο ψυγείο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή