Λικέρ βατόμουρου σπιτικό με ούζο

2015-06-20
Λικέρ βατόμουρου σπιτικό με ούζο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Μια απλούστατη και γευστικότατη συνταγή για λικέρ βατόμουρου σπιτικό με ούζο θα βρεις παρακάτω που είναι από τις πιο νόστιμες προτάσεις για λικέρ που σου έχουμε προτείνει στην ιστοσελίδα μας. Η εκτέλεση της είναι εξαιρετικά απλή καθώς παίρνουμε τα βατόμουρα και προσθέτουμε κανέλα, γαρύφαλλο, ζάχαρη και ούζο βάζοντας όλα αυτά σε ένα βάζο για σαράντα ημέρες. Στο τέλος όταν τα στραγγίξουμε έχουμε έτοιμο το λικέρ μας. Είναι από τις αγαπημένες μου προτάσεις και σου συνιστώ να την φτιάξεις και να την δοκιμάσεις και όταν το κάνεις, να μοιραστείς μαζί μου την γνώμη και τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 1 κιλό βατόμουρα
  • 1 κιλό ούζο
  • 750 γραμ. ζάχαρη
  • 3 - 4 γαρύφαλλα
  • 1 κομμάτι κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Μαζεύουμε από τα χωράφια βατόμουρα μαύρα και γερά.

Βήμα 2

Τα πλένουμε προσεχτικά να μη λιώσουν, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε γυάλινο δοχείο.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα γαρύφαλλα, την κανέλα, τη ζάχαρη και το ούζο.

Βήμα 4

Κλείνουμε το δοχείο και το βάζουμε 40 μέρες στον ήλιο.

Βήμα 5

Κουνάμε το βάζο κατά διαστήματα για να λιώσει η ζάχαρη και τα βατόμουρα να αφήνουν το ζουμί τους.

Βήμα 6

Ύστερα από 40 μέρες, περνάμε από σουρωτήρι που μέσα έχουμε στρώσει μεταξωτό πανί, το μίγμα του βάζου και αδειάζουμε το λαμπικαρισμένο πιά λικέρ σε μπουκάλια.

Βήμα 7

Είναι ωραιότατο λικέρ και κρατάει χρόνια.

Βήμα 8

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο καλύτερο γίνεται.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή