Λικέρ βερύκοκο σπιτικό και παραδοσιακό χωρίς κουκούτσια

2015-06-26
Λικέρ βερύκοκο σπιτικό και παραδοσιακό χωρίς κουκούτσια
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Σου στέλνω μια εξαιρετική συνταγή για να φτιάξεις το λικέρ βερύκοκο σπιτικό και παραδοσιακό χωρίς κουκούτσια όπως το φτιάχνει η νονά μου που το θεωρεί από τις νοστιμότερες συνταγές για λικέρ που έχει φτιάξει και τείνω να συμφωνώ μαζί της. Η βάση του λικέρ αυτού είναι η ψίχα από τα βερίκοκα που τη βράζουμε αφού τα έχουμε ξεφλουδίσει και στη συνέχεια αφού βράσουν, τα βάζουμε σε βάζο με κονιάκ για είκοσι πέντε μέρες. Ύστερα φτιάχνουμε το σιρόπι με νερό και ζάχαρη, ρίχνουμε το μίγμα μας στο σιρόπι και το αφήνουμε για άλλες είκοσι μέρες για να ετοιμαστεί το λικέρ μας. Αν αποφασίσεις και ακολουθήσεις την πρόταση μου θα ήθελα τις εντυπώσεις και τη γνώμη σου για την γεύση του λικέρ αυτού. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 80 κουκούτσια από βερύκοκο
  • 1 κιλό κονιάκ
  • 750 γραμ. ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Τσακίζουμε τα κουκούτσια από τα βερύκοκα και κρατάμε την ψίχα.

Βήμα 2

Μέσα σε βραστό νερό ρίχνουμε την ψίχα, αφήνουμε να πάρει μία βράση, για να μαλακώσει η πέτσα και κατόπιν τα ξεφλουδίζουμε.

Βήμα 3

Σε ένα γυάλινο βάζο που βιδώνει πολύ καλά, βάζουμε την ψίχα, ρίχνουμε και το κονιάκ, κλείνουμε καλά το βάζο και το βάζουμε στον ήλιο 25 μέρες.

Βήμα 4

Μετά, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, ώσπου να γίνει ένα κανονικό σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε στο βάζο με το κονιάκ και την ψίχα.

Βήμα 5

Κλείνουμε πάλι το βάζο καλά και το ξαναβάζουμε στον ήλιο για άλλες 20 μέρες.

Βήμα 6

Κατόπιν το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μπουκάλια και έτσι έχουμε πολύ ωραίο ποτό που μυρίζει πικραμύγδαλο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή