Λικέρ δαμάσκηνο με τσίπουρο σπιτικό

2015-07-18
Λικέρ δαμάσκηνο με τσίπουρο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Μέσα από την παρακάτω σελίδα σου παρουσιάζω μία πολύ εύκολη συνταγή για να δοκιμάσεις να φτιάξεις υπέροχο λικέρ δαμάσκηνο με τσίπουρο σπιτικό. Σε περίπτωση που δεν αγαπάς το τσίπουρο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ρακί για ένα εξίσου εκπληκτικό αποτέλεσμα. Το λικέρ χρειάζεται την υπομονή σου μέχρι να ωριμάσει στο δοχείο καθώς και τα πιο αγνά υλικά σου. Σερβίρεται είτε σκέτο είτε με λίγο πάγο ανάλογα πόσο δυνατό το προτιμάει κανείς. Σου συνιστώ να ακολουθήσεις τη συνταγή μου και να μου στείλεις εντυπώσεις και σχόλια στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • 1 κιλό δαμάσκηνα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λίτρο τσίπουρο
  • 2 ξυλαράκια κανέλας
  • 2 καρφιά γαρύφαλλα
  • χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά καθαρίζουμε καλά τα δαμάσκηνα, βγάζουμε τα κουκούτσια τους και κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τα δαμάσκηνα σε ένα δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς μαζί με τη ζάχαρη, το τσίπουρο, τα γαρύφαλλα και το ξυλαράκι κανέλας.

Βήμα 3

Κλείνουμε το δοχείο και αφήνουμε στον ήλιο για περίπου 1 μήνα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη, ανακινώντας ενδιάμεσα το μείγμα πού και πού.

Βήμα 4

Μετά από ένα μήνα φιλτράρουμε ρίχνουμε μερικές σταγόνες λεμονιού και αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή