Λικέρ λεμόνι με ρακί από φλούδες λεμονιού σπιτικό της γιαγιάς

2015-10-01
Λικέρ λεμόνι με ρακί
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Μέσα από την παρακάτω σελίδα θα μπορέσεις να ακολουθήσεις μια από τις πιο παραδοσιακές συνταγές για λικέρ που σου έχουμε παρουσιάσει για υπέροχο λικέρ λεμόνι με ρακί από φλούδες λεμονιού σπιτικό της γιαγιάς. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα εύκολη πρόταση ως προς την παρασκευή της ενώ και τα υλικά που καλείσαι να χρησιμοποιήσεις είναι απλά και αγνά. Η ιδανική πρόταση σερβιρίσματος του συγκεκριμένου λικέρ είναι ως χωνευτικό μετά το φαγητό χάρη στα υπέροχα ελαφριά αρώματα και γεύση του. Θα χαρώ να ακολουθήσεις την πρόταση μου καθώς και να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικό χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 3 κούπες ρακί
  • 4 κούπες νερό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 1.500 γραμ. φλούδα λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό τα λεμόνια.

Βήμα 2

Στη συνέχεια αποσπάμε τις φλούδες τους με προσοχή προκειμένου να μην πάρουμε και το λευκό μέρος τους γιατί θα πικρίσει πολύ το λικέρ μας.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τις φλούδες μαζί με τη ρακί σε ένα δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς και αφήνουμε το μείγμα να αρωματιστεί για περίπου 10 ημέρες σε δροσερό εντός σπιτιού.

Βήμα 4

Αφού περάσουν οι δέκα ημέρες δημιουργούμε με το νερό και τη ζάχαρη ένα ελαφρύ σιρόπι σιγοβράζοντας τα σε ένα κατσαρολάκι για περίπου 5 λεπτά αφότου ξεκινήσει ο βρασμός.

Βήμα 5

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε στο δοχείο που έχουμε φυλάξει σε σκιερό μέρος.

Βήμα 6

Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα και κλείνουμε το δοχείο για 3 ημέρες ακόμα.

Βήμα 7

Τέλος σουρώνουμε το λικέρ μας και το αποθηκεύουμε σε μπουκάλια καθώς είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή