Λικέρ μανταρίνι με τσίπουρο

2015-08-31
Λικέρ μανταρίνι με τσίπουρο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Ως λάτρης των λικέρ σου παρουσιάζω μία καταπληκτική συνταγή για να φτιάξεις απίθανο σπιτικό λικέρ μανταρίνι με τσίπουρο. Πρόκειται για μία πρόταση που θα σε βοηθήσει να κρατήσεις όλα τα ζουμιά και τα αρώματα του μανταρινιού εγκλωβισμένα σε ένα μπουκάλι για όλο το χρόνο και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αγαπώ τόσο πολύ τα λικέρ. Τα υλικά που καλείσαι να χρησιμοποιήσεις είναι ιδιαίτερα απλά και οικονομικά ενώ ως προς την παρασκευή της αποτελεί μία πολύ εύκολη πρόταση. Μπορείς να σερβίρεις το λικέρ ως χωνευτικό μετά το φαγητό ή και σκέτο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας επιθυμεί κάποιος να το καταναλώσει. Περιμένω με χαρά να το δοκιμάσεις και να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που βρίσκεται κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1 lt τσίπουρο
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 800 γραμ. ζάχαρη
  • 20 μανταρίνια
  • 15 γαρύφαλλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού πλύνουμε καλά τα μανταρίνια τα τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα σε πολλά σημεία και τα ρίχνουμε σε ένα βάζο μαζί με τα γαρύφαλλα, το τσίπουρο και το ξύλο κανέλας.

Βήμα 2

Κλείνουμε το βάζο αεροστεγώς και το αφήνουμε για περίπου ένα μήνα σε σκιερό μέρος μέχρι να γίνουν οι ζυμώσεις.

Βήμα 3

Αφού περάσουν οι 30 ημέρες σουρώνουμε το μείγμα του βάζου σε ένα σουρωτήρι πατώντας από πάνω με τα χέρια μας τα μανταρίνια προκειμένου να πάρουμε όλα τους τα υγρά.

Βήμα 4

Σε περίπτωση που το θέλουμε πιο έντονο το λικέρ μας τότε αφήνουμε περισσότερο καιρό το μείγμα στο βάζο.

Βήμα 5

Τέλος μεταφέρουμε το μείγμα σε μπουκάλι όπου και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Βήμα 6

Αφήνουμε το μπουκάλι αεροστεγώς κλεισμένο για μία εβδομάδα προκειμένου να λιώσει η ζάχαρη, ανακινώντας το κάθε 2 ημέρες.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή