Λικέρ με δυόσμο σπιτικό, με ούζο, τσίπουρο και μπαχαρικά

2015-06-18
Λικέρ με δυόσμο σπιτικό, με ούζο, τσίπουρο και μπαχαρικά
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Μια εκπληκτική και πολύ διαφορετική πρόταση για λικέρ με δυόσμο σπιτικό, με ούζο, τσίπουρο και μπαχαρικά θα βρεις παρακάτω που την έφτιαχνε ο παππούς μου και την θεωρώ από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες συνταγές με λικέρ που έχω δοκιμάσει. Ο τρόπος που την έφτιαχνε ήταν να πάρει τα φύλλα του δυόσμου τα οποία ενώνει με κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και ζάχαρη και τα αφήνει για 10 μέρες στον ήλιο σε βάζο. Ύστερα έριχνε ούζο και τσίπουρο στο βάζο και τα άφηνε για ένα μήνα πριν τα στραγγίξει. Όλα αυτά τα υλικά καταλαβαίνεις πόσο ωραία ενώνονται μόνο αν τα δοκιμάσεις, κάτι που σου συνιστώ ανεπιφύλακτα. Και προφανώς θα ήθελα να μου στείλεις και την γνώμη σου παρακάτω στη σελίδα μόλις δοκιμάσεις αυτό το λικέρ.

Υλικά

  • 3 - 4 ματσάκια φρέσκο δυόσμο
  • 4 - 5 κομμάτια ξύλο κανέλα
  • 15 γαρύφαλλα ολόκληρα
  • 2 μοσχοκάρυδα
  • μισό κιλό τσίπουρα
  • μισό κιλό ούζο
  • ζάχαρη (να τα σκεπάζει)

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά το δυόσμο και τον τοποθέτουμε ολόκληρο, όπως είναι κομμένος με τα κοτσάνια, σε δοχείο με μεγάλο στόμιο.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα γαρύφαλλα, την κανέλα, τα μοσχοκάρυδα ολόκληρα ή κομμένα στη μέση και όλα αυτά τα σκεπάζουμε με ζάχαρη.

Βήμα 3

Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε στον ήλιο 10 μέρες.

Βήμα 4

Κάθε τόσο κουνάμε ελαφρά το βάζο για να λιώνει σιγά σιγά η ζάχαρη.

Βήμα 5

Ύστερα από 10 μέρες, ρίχνουμε το ούζο και το τσίπουρο (προσοχή : κονιάκ δεν θέλει καθόλου) και το αφήνουμε στον ήλιο άλλο ένα μήνα.

Βήμα 6

Στη συνέχεια, το περνάμε από τουλπάνι και το αδειάζουμε σε μπουκάλια.

Βήμα 7

Είναι ποτό με πολύ όμορφη και δροσερή γεύση.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή