Λικέρ με καρύδι και ούζο

2015-06-19
Λικέρ με καρύδι και ούζο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Σου παρουσιάζω μια ακόμα μοναδική συνταγή για να φτιάξεις το λικέρ με καρύδι και ούζο που είναι συνταγή της κουμπάρας μας και από τα πιο γευστικά λικέρ που έχω δοκιμάσει. Έχει μια απλούστατη εκτέλεση και βασίζεται σε λίγα υλικά καθώς βάζουμε σε βάζο τα καρύδια με ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο και ούζο και τα αφήνουμε στον ήλιο για τριάντα ημέρες. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και έχουμε έτοιμο το λικέρ μας. Είναι μια πρόταση με ιδιαίτερη γλυκιά γεύση την οποία σου προτείνω να δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου καθώς και τυχόν απορίες που μπορεί να προκύψουν στην πορεία. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 5 καρυδάκια πράσινα, πριν δέσουν καρπό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κιλό ούζο
  • 5 γαρύφαλλα
  • 2 κομμάτια κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τα καρυδάκια σε γυάλινο δοχείο.

Βήμα 2

Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη, τα γαρύφαλλα, την κανέλα και στο τέλος το ούζο.

Βήμα 3

Αφήνουμε το δοχείο στον ήλιο 30 μέρες και κατά διαστήματα ανακατεύουμε τα υλικά για να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν καλά το χυμό τους τα καρύδια.

Βήμα 4

Αφού περάσουν οι 30 μέρες, περνάμε από τουλπάνι το περιεχόμενο του δοχείου, το αδειάζουμε σε μπουκάλια και το λικέρ μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή