Λικέρ με κράνα σπιτικό με κανελογαρύφαλλα και κονιάκ

2015-06-17
Λικέρ με κράνα σπιτικό με κανελογαρύφαλλα και κονιάκ
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Σου παρουσιάζω μια διαφορετική και πεντανόστιμη πρόταση για να φτιάξεις το λικέρ με κράνα σπιτικό με κανελογαρύφαλλα και κονιάκ που είναι από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές για λικέρ που έχω γευτεί. Βασίζεται στα κράνα τα οποία ενώνουμε με κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και κονιάκ και τα βάζουμε σε βάζο στον ήλιο για σαράντα ημέρες. Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε και έχουμε ένα γευστικότατο λικέρ το οποίο σου προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις να φτιάξεις και να μου στείλεις αν έχεις οποιαδήποτε απορία ή θέλεις να κάνεις το οποιοδήποτε σχόλιο.

Υλικά

  • 2 κιλά κράνα
  • 2 κιλά κονιάκ
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 2 κομμάτια κανέλα
  • 5 - 6 γαρύφαλλα ολόκληρα
  • 1 μοσχοκάρυδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τα κράνα.

Βήμα 2

Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε γυάλινο δοχείο με μεγάλο στόμιο.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το μοσχοκάρυδο και από πάνω το κονιάκ.

Βήμα 4

Τα αφήνουμε 40 μέρες στον ήλιο, ανακινώντας κατά διαστήματα το δοχείο, για να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 5

Ύστερα από 40 μέρες, περνάμε το περιέχομενο του δοχείου από τουλπάνι και αδειάζουμε το λικέρ σε μπουκάλια.

Βήμα 6

Είναι λικέρ με πολύ λεπτό άρωμα και μπορούμε να το πούμε ευχάριστα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή