Λουκάνικο σαγανάκι

2015-11-09
Λουκάνικο σαγανάκι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 35m

Ακολούθησε χωρίς δεύτερη σκέψη την συνταγή μου για λουκάνικο σαγανάκι που σου παραθέτω στην παρακάτω σελίδα και να είσαι σίγουρη ότι θα γευτείς το πιο νόστιμο αλμυρό ορεκτικό ή αλλιώς μεζέ που έχεις δοκιμάσει. Τα υλικά απλά και η διαδικασία ακόμη πιο απλή μιας και το μόνο που θα χρειαστεί να έχεις προμηθευτεί είναι 2 καλά χωριάτικα λουκάνικα είτε με κάποια γέμιση είτε σκέτα ανάλογα με το τι προτιμάς και πόσο βαριά θέλεις να είναι η γεύση του πιάτου σου. Ως προς τα υπόλοιπα υλικά να γνωρίζεις ότι πρόκειται για μία συνταγή που επιδέχεται αλλαγές έτσι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι λαχανικό, μπαχαρικό τυρί σου αρέσει χωρίς καμοία δέσμευση. Επίσης το συγκεκριμένο πιάτο μπορεί να αποτελέσιε και το τέλειο Κυριακάτικο brunch για φίλους στο σπίτι. Μη χάνεις στιγμή ξεκίνα τώρα και καλή όρεξη!

Υλικά

  • 2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 4 αυγά
  • πάπρικα γλυκιά
  • λίγο μπούκοβο
  • αλατοπίπερο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 150 γραμ. κεφαλογραβιέρα της αρεσκείας σας σε κομματάκια

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σωτάρουμε τα πράσα σε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και αφού μαραθούν ελαφρώς προσθέτουμε και την πιπεριά ψιλοκομένη.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι και τα λουκάνικα σωτάροντας και αυτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα, ενώ προσθέτουμε και τα μπαχαρικά.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μικρά ατομικά πήλινα μπολάκια δημιουργώντας στρώσεις με τα κυβάκια τυριού και από πάνω στην κορυφή σπάμε με προσοχή ένα αυγό σε κάθε μπολάκι.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά και σερβίρουμε όπως είναι με ξεροψημένο ψωμάκι.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή