Λουκανικοπιτάκια με μάγια σε σπιρική ζύμη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

2014-12-03
Λουκανικοπιτακια Αργυρω Μπαρμπαριγου
  • Σερβίρεις : 25
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή, τα λουκανικοπιτάκια με μάγια σε σπιρική ζύμη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γίνονται πολύ εύκολα και πεντανόστιμο. Μπορείτε να τα σερβίρετε για πρωινό ή για σνακ, σε ένα μπουφέ ή σε πάρτι. Φτιάξτε μόνοι σας τη ζύμη για να γίνει αφράτη και υγιεινή για τα παιδιά. Πραγματικά γίνεται χωρίς κόπο και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Δοκιμάστε την! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 1 φλ. χλιαρό γάλα
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • ½ κουτ. γλ. αλάτι
  • 1 κουτ. γλ. μαγιά σε σκόνη
  • Λουκάνικα μπουκιές
  • Γάλα εβαπορέ

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι, το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύδι και τη μαγιά

Βήμα 2

Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε

Βήμα 3

Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη και τη χωρίζουμε σε 25 μπαλάκια

Βήμα 4

Με το χέρι απλώνουμε τη ζύμη σε κυκλάκια

Βήμα 5

Κόβουμε τα λουκάνικα και βάζουμε ένα σε κάθε μέρος ζύμης

Βήμα 6

Κλείνουμε σε ρολό και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί

Βήμα 7

Αλείφουμε με λίγο εβαπορέ

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 30 λεπτά

Βήμα 9

Τα λουκανικοπιτάκια με μάγια σε σπιρική ζύμη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι έτοιμα

 

Tips

  • Η ζύμη είναι έτοιμη όταν θα είναι απαλή, αφράτη και λαδερή
  • Με την ίδια ζύμη μπορείς να φτιάξεις και τυροπιτάκια!

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή