Λουκουμάδες με μέλι σε σιρόπι, κανέλα και καρύδια

2015-05-20
Λουκουμάδες με μέλι σε σιρόπι, κανέλα και καρύδια
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια εξαίσια νησιώτικη σπεσιαλιτέ για λουκουμάδες με μέλι σε σιρόπι, κανέλα και καρύδια κατευθείαν από τα χωριά της Πάρου, θα βρεις παρακάτω για να δοκιμάσεις. Είναι με διαφορά η αγαπημένη μου από τις συνταγές για λουκουμάδες που σου έχουμε παρουσιάσει στην ιστοσελίδα μας και την δοκιμάζω κάθε φορά που επισκέπτομαι την Πάρο. Με λίγα υλικά, απλά συστατικά, εύκολη εκτέλεση και σχετικά γρήγορα στο πιάτο μας, η πρόταση αυτή είναι ενδεικτική αν θέλεις να δοκιμάσεις τους λουκουμάδες στην πιο απλή και νόστιμη εκδοχή τους, χωρίς πολλά υλικά και χωρίς να πέσουν βαριά στο στομάχι. Στην προτείνω ανεπιφύλακτα και θα ήθελα τα σχόλια σου για το αποτέλεσμα καθώς και προφανώς αν δημιουργηθούν ερωτήσεις και απορίες, μπορείς να μου τις επικοινωνήσεις στον χώρο που βρίσκεται κάτω από τα βήματα περιγραφής της συνταγής. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • μαγιά όσο ένα καρύδι
  • μισό κιλό αλεύρι σκληρό
  • 1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
  • 1 κουταλιά σούπας γεμάτη μέλι
  • μία πρέζα αλάτι
  • Για το σιρόπι:
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
  • 1/4 του φλιτζανιού νερό
  • κανέλα για πασπάλισμα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τη μαγιά στη λεκάνη και τη λιώνουμε με λίγο χλιαρό νερό.

Βήμα 2

Αφού τη διαλύσουμε καλά, ρίχνουμε το υπόλοιπο χλιαρό νερό, το μέλι, λίγο αλάτι και το αλεύρι.

Βήμα 3

Δουλεύουμε το μίγμα ώσπου να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

Βήμα 4

Σκεπάζουμε το χυλό και τον αφήνουμε 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Βήμα 5

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει, παίρνουμε με μικρό κουταλάκι μίγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι.

Βήμα 6

Βουτάμε κατόπιν το κουταλάκι στο λάδι και παίρνουμε πάλι μίγμα και συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουν.

Βήμα 7

Τοποθετούμε τους λουκουμάδες στην πιατέλα και βράζουμε το μέλι, με το νερό 1-2 λεπτά.

Βήμα 8

Περιχύνουμε κατόπιν τους λουκουμάδες στην πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με κανέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή