Λουκουμάτα Θεσσαλονίκης με καρύδια

2015-05-13
Λουκουμάτα Θεσσαλονίκης με καρύδια
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Σου παρουσιάζω ένα νοστιμότατο, διαφορετικό και παραδοσιακό γλυκό για να φτιάξεις λουκουμάτα Θεσσαλονίκης με καρύδια όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά του άντρα μου που είναι από την Μακεδονία. Η συνταγή είναι αρκετά παλιά και ιδιαίτερα νόστιμη διότι επί της ουσίας παίρνουμε τα λουκούμια και τα τυλίγουμε σε φύλλο, προσθέτουμε καρύδια και άχνη ζάχαρη και το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ γευστικό και νόστιμο. Σου συνιστώ να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή αν θέλεις να πειραματιστείς με κάτι διαφορετικό το οποίο έχει σαν βάση τα λουκουμάκια και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου από αυτή την πρόταση. Μην ξεχνάς πως για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία έχεις, μπορείς επίσης να επικοινωνήσεις μαζί μου γράφοντας μου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • μισό κιλό φύλλα μπακλαβά
  • μισό κιλό βούτυρο
  • μισό κιλό λουκούμια σκέτα
  • μισό κιλό καρύδια καθαρισμένα και χοντροκοπανισμένα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού (περίπου) ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού άχνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Βουτυρώνουμε καλά το φύλλο.

Βήμα 2

Πλάθουμε το λουκούμι να γίνει στο πάχος ενός τσιγάρου και στο μάκρος του φύλλου.

Βήμα 3

Το βάζουμε επάνω στο φύλλο και δίπλα του τοποθετούμε μία σειρά καρύδια.

Βήμα 4

Πασπαλίζουμε όλο το φύλλο με λίγη ζάχαρη, το τυλίγουμε σαν μπαστουνάκι και το κλείνουμε από τις δύο άκρες.

Βήμα 5

Κατά τον ίδιο τρόπο κάνουμε και τα άλλα φύλλα με το ίδιο περιεχόμενο.

Βήμα 6

Τα τοποθετούμε στη σειρά σε βουτυρωμένο ταψί και από πάνω με ένα πινέλο το αλείφουμε με καυτό βούτυρο.

Βήμα 7

Τα βάζουμε στο φούρνο.

Βήμα 8

Όταν ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζουμε, τα κόβουμε στα τρία και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή