Λουκούμια βάπτισης με σιμιγδάλι (νισεστέ) και καρύδια χωρίς ζελατίνη

2015-05-06
Λουκούμια βάπτισης με σιμιγδάλι (νισεστέ) και καρύδια χωρίς ζελατίνη
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 13:50 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 14:50 h

Μια διαφορετική και καταπληκτική πρόταση για να μαγειρέψεις και να σερβίρεις τα λουκούμια βάπτισης με σιμιγδάλι (νισεστέ) και καρύδια χωρίς ζελατίνη θα βρεις παρακάτω στην ιστοσελίδα μας. Αυτή η πρόταση διαφέρει εντελώς από τα γνωστά λουκούμια που θα βρεις καθώς είναι από την Κύπρο και σερβίρονται σε βαπτίσεις και γάμους. Με βάση τη σιμιγδάλι και έχοντας γέμιση με καρύδια και λούζοντας τα με άχνη ζάχαρη, τα λουκουμάκια αυτά αποτελούν την πρόταση μας για μια μεγάλη δεξίωση, ακόμα και για κάποια βάπτιση ή γάμο. Δοκίμασε τα και στείλε μας τις εντυπώσεις σου και αυτές των καλεσμένων σου.

Υλικά

  • 1 κιλό και 300 γραμ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 1/2 ποτήρι του νερού νερό
  • 2 1/2 ποτήρια του νερού βούτυρο γάλακτος
  • Για τη γέμιση:
  • μισό ποτήρι του νερού ζάχαρη άχνη
  • 650 γραμ. καρύδια ασπρισμένα
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα τριμμένη
  • ανθόνερο για ράντισμα
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το βούτυρο από το βράδυ και το τρίβουμε με το σιμιγδάλι.

Βήμα 2

Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό, ώσπου η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας.

Βήμα 3

Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε όλη νύχτα.

Βήμα 4

Το πρωί την ξαναζυμώνουμε και την αφήνουμε άλλη μία ώρα να ξεκουραστεί.

Βήμα 5

Στο μεταξύ, βουτάμε τα αμύγδαλα σε ζεματιστό νερό, τα ξεφλουδίζουμε, τα στεγνώνουμε στον ήλιο ή στο φούρνο και κατόπιν τα χοντροκοπανίζουμε.

Βήμα 6

Τα βάζουμε στο πιάτο και τα ανακατεύουμε με την κανέλα και με το μισό ποτήρι άχνη ζάχαρη.

Βήμα 7

Στη συνέχεια, παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμη και με το χέρι μας πλάθουμε το κλαθε λουκούμι.

Βήμα 8

Με το δάχτυλο κάνουμε μία τρύπα στη μέση και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση.

Βήμα 9

Τα βάζουμε σε αβουτύρωτη λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μισή ώρα.

Βήμα 10

Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ραντίζουμε με μπόλικο ανθόνερο και τα περνάμε δύο φορές από άχνη ζάχαρη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • Alexandra Sp

    στα υλικα λετε καρυδια ενω στην εκτελεση αμυγδαλα….ποιο ειναι το σωστο