Λουκούμια γάμου Κυπριακά παραδοσιακά

2015-04-28
Λουκούμια γάμου Κυπριακά παραδοσιακά
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Σου στέλνω την καλύτερη πρόταση που έχουμε να σου κάνουμε για τα λουκούμια γάμου Κυπριακά παραδοσιακά από την Λευκωσία. Είναι με διαφορά η αγαπημένη μου από τις συνταγές για λουκούμια που έχουμε, ειδικότερα για αυτά που αφορούν μεγάλες εκδηλώσεις όπως ο γάμος και η βάπτιση. Δεν περιέχουν σιμιγδάλι αλλά αλεύρι και έχουν διάφορα γλυκαντικά συστατικά που διαμορφώνουν την φανταστική τους γεύση όπως η κανέλα, η ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο τα οποία δένουν με την ζύμη και με τα αμύγδαλα και παράγουν ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα. Συνιστούνται προς κατανάλωση σε κάποια δεξίωση που θα κάνεις και θα ήθελα τη γνώμη σου και τα σχόλια των καλεσμένων σου όταν τα μαγειρέψεις. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 1 ποτήρι του νερού βούτυρο
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 4 ποτήρια του νερού αλεύρι
  • 1 1/2 ποτήρι του νερού γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας μπαίκιν πάουντερ
  • Για τη γέμιση:
  • μισό κιλό μαρμελάδα
  • 250 γραμ. αμύγδαλα κοπανισμένα
  • λίγο μοσχοκάρυδο κοπανισμένο
  • 1 χαρτάκι κανέλα
  • βούτυρο για να αλείψουμε τη λαμαρίνα
  • άχνη ζάχαρη για τύλιγμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει, ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε ώσπου να ξανθύνει ανακατεύοντάς το με ξύλινο κουτάλι.

Βήμα 2

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε πάλι με το κουτάλι, για να μη μας σβολιάσει.

Βήμα 4

Μόλις πάρει 1-2 βράσεις και πήξει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μπαίκιν πάουντερ και τα αυγά χτυπημένα.

Βήμα 5

Ανακατεύουμε τη ζύμη, ώσπου να ενωθούν και τα αυγά και να γίνει μία ζύμη ομοιόμορφη.

Βήμα 6

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Βήμα 7

Ανακατεύουμε σε ένα σκεύος τη μαρμελάδα με τα κοπανισμένα αμύγδαλα, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.

Βήμα 8

Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη, τα πλάθουμε στρογγυλά και ύστερα με τα χέρια μας τα πλάθουμε πιτάκια, όσο ένα πιατάκι του καφέ.

Βήμα 9

Βάζουμε μέσα λίγη λίγη γέμιση και κλείνουμε το πιατάκι σαν κουραμπιέ.

Βήμα 10

Όταν τα ετοιμάσουμε όλα, τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία 20 λεπτά.

Βήμα 11

Τα ραντίζουμε κατόπιν με ανθόνερο και τα τυλίγουμε σε άχνη ζάχαρη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή