Λούτσος ψητός στη σχάρα στα κάρβουνα

2015-09-11
Λούτσος ψητός στα κάρβουνα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 30m

Παρακάτω στον ιστότοπό μας σου παρουσιάζω μια από τις καλοκαιρινές συνταγές με ψάρι που σου δείχνει τον τρόπο που θα πρέπει να ακολουθήσεις για να μάθεις πως φτιάχνεται σωστά ο λούτσος ψητός στα κάρβουνα διατηρώντας τον ζουμερό εσωτερικά. Τα υλικά που καλείσαι να χρησιμοποιήσεις είναι φρέσκος λούτσος, ρίγανη για το άρωμα, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού για το λαδολέμονο με το οποίο θα συνοδεύσεις το ψάρι σου και τέλος αλάτι για το καλό αλάτισμα του ψαριού. Το μόνο που θα πρέπει λοιπόν να κάνεις είναι να καθαρίσεις πολύ καλά τα ψάρια σου να τα αλατίσεις σωστά και ύστερα να τα ψήσεις επάνω σε ήδη καλά ζεσταμένη σχάρα. Για τυχόν απορίες ή και σχόλια γράψε μου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρεις στο τέλος της σελίδας που ακολουθεί.

Υλικά

  • 1 κιλό λούτσοι
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε αρχικά τα ψάρια μας πολύ καλά από λέπια και εντόσθια.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τα αλατίζουμε πολύ καλά και ετοιμάζουμε τα κάρβουνα αφήνοντας τη σχάρα να κάψει καλά πριν τοποθετήσουμε επάνω τα ψάρια μας.

Βήμα 3

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε ένα πεντανόστιμο σπιτικό λαδολέμονο χτυπώντας το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και προσθέτοντας λίγη ρίγανη για άρωμα.

Βήμα 4

Αλείφουμε με ένα πινέλο τα ψάρια μας με λίγο από το λαδολέμονο που ετοιμάσαμε και τα ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βήμα 5

Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή