Μήλα γεμιστά ψητά στο φούρνο

2015-05-25
Μήλα γεμιστά ψητά στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Σου στέλνω μια νοστιμότατη συνταγή για να φτιάξεις τα μήλα γεμιστά ψητά στο φούρνο τα οποία είναι από τις πιο ιδιαίτερες και διαφορετικές συνταγές για μήλα που έχω δοκιμάσει. Ο λόγος είναι πως πρόκειται για γεμιστά μήλα με μαρμελάδα τα οποία τα λούζουμε με σαντιγί και κανέλα στο τέλος αλλά ο βασικότερος λόγος που μου αρέσει τρομερά αυτή η συνταγή είναι πως λόγω της γέμισης, σηκώνει δεκάδες παραλλαγές βάζοντας κάθε φορά και από διαφορετική γεύση μαρμελάδας. Κατά τα άλλα πρόκειται για ένα απλό γλυκό στο οποίο σου συνιστώ να κάνεις τις δοκιμές σου και να το φτιάξεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου και τις παραλλαγές που έκανες.

Υλικά

  • 10 μήλα μέτρια (προτιμούνται Βόλου)
  • 1 φλιτζάνι μαρμελάδα
  • λίγη σαντιγύ
  • 10 κεράσια γλυκό του κουταλιού
  • μισό κιλό συμπυκνωμένος χυμός πορτοκαλιού
  • μισό φλιτζάνι ζάχαρη
  • κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα μήλα από το κάτω μέρος, όσο για να σταθούν όρθια.

Βήμα 2

Κόβουμε λίγο περισσότερο το πάνω μέρος και αδειάζουμε το εσωτερικό από τα κουκούτσια και τις ίνες.

Βήμα 3

Τα γεμίζουμε με μαρμελάδα και τα τοποθετούμε στο ταψί.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και περιχύνουμε τα μήλα, κρατώντας ελάχιστο για ράντισμα κατά το ψήσιμο.

Βήμα 5

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, ραντίζοντάς τα κατά διαστήματα με το χυμό του πορτοκαλιού που κρατήσαμε.

Βήμα 6

Όταν ψηθούν τα τρυπάμε λίγο με το πιρούνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 7

Γαρνίρουμε το πάνω μέρος με σαντιγύ και στη μέση τοποθετούμε ένα κεράσι.

Βήμα 8

Στο τέλος τα πασπαλίζουμε και με λίγη κανέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή