Μήλα γλυκό του κουταλιού βρασμένα με κανέλα

2015-05-18
Μήλα γλυκό του κουταλιού βρασμένα με κανέλα
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια καταπληκτική και απλούστατη συνταγή για μήλα γλυκό του κουταλιού βρασμένα με κανέλα θα βρεις παρακάτω που είναι από τις πιο νόστιμες συνταγές για μήλα που απολαμβάνω να καταναλώνω μετά από το κυρίως γεύμα της ημέρας μου ή σαν απογευματινό γλυκάκι. Επί της ουσίας βράζουμε τα μήλα με κανέλα, γαρύφαλλο και φλούδα από μανταρίνια στην κατσαρόλα, στη συνέχεια τα βγάζουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε φουντούκια για να δώσει ένα επιπλέον κλικ παραπάνω στο τελικό μας αποτέλεσμα. Είναι μια απλή και νόστιμη συνταγή την οποία σου προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις να φτιάξεις και στη συνέχεια να μου στείλεις τη γνώμη και τα σχόλια σου στον χώρο επικοινωνίας που έχουμε προβλέψει στο τέλος της σελίδας αυτής κάτω ακριβώς από την περιγραφή των βημάτων της πρότασης αυτής.

Υλικά

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 30 μήλα φυρίκια
  • 1 κομμάτι κανέλα
  • 20 γραμ. γαρύφαλλα
  • 30 φουντούκια
  • 1 μανταρίνι (η φλούδα)

Διαδικασία

Βήμα 1

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα μήλα με το ειδικό εργαλείο.

Βήμα 2

Τα καθαρίζουμε από τη φλούδα γύρω γύρω με κοφτερό μαχαιράκι, τα βάζουμε στο νερό και τα πλένουμε.

Βήμα 3

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό.

Βήμα 4

Προσθέτουμε την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τη φλούδα ενός μανταρινιού.

Βήμα 5

Τα βάζουμε να βράσουν.

Βήμα 6

Όταν πάρουν βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να χύσουν χρώμα.

Βήμα 7

Και τη δροσιά που μαζεύεται επάνω στο σκέπασμα της κατσαρόλας τη ρίχνουμε και αυτή μέσα.

Βήμα 8

Όταν πια δέσει το σιρόπι καλά, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τ΄αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 9

Καβουρδίζουμε τα φουντούκια και γεμίζουμε τα μήλα, προσθέτοντας στο καθένα και λίγη φλούδα μανταρινιού, που την έχουμε ψιλοκομμένη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή