Μήλα με καραμέλα στην κατσαρόλα

2015-05-23
Μήλα με καραμέλα στην κατσαρόλα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια διαφορετική και πολύ γευστική πρόταση για μήλα με καραμέλα στην κατσαρόλα θα βρεις παρακάτω. Είναι μια από τις πιο απλές και λαχταριστές συνταγές με μήλα που έχω δοκιμάσει καθώς ουσιαστικά αυτό που κάνουμε εδώ είναι να φτιάξουμε μια χειροποίητη καραμέλα στην οποία βουτάμε τα μήλα και τα αφήνουμε να σταθεροποιηθούν πριν τα καταναλώσουμε. Είναι απλά, νόστιμα και ιδιαίτερα και για αυτό σου συνιστώ να τα φτιάξεις και να τα δοκιμάσεις και να μου στείλεις τη γνώμη σου για το γλυκό αυτό το οποίο συνοδεύεις κάποιο δείπνο ή γεύμα της ημέρας σου.

Υλικά

  • 6 μήλα
  • 6 ξυλάκια
  • 8 κουταλιές σούπας νερό
  • 340 γραμ. ζάχαρη
  • 56 γραμ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνα γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τα μήλα και τα περνάμε στα ξυλάκια.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το νερό και λιώνουμε τη ζάχαρη.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το γάλα, το ξύδι και το βούτυρο.

Βήμα 4

Τα βράζουμε και τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρουν χρώμα καφεκίτρινο.

Βήμα 5

Για να δούμε αν έγινε η καραμέλα, ρίχνουμε λίγη μέσα σε νερό.

Βήμα 6

Αν στερεοποιηθεί είναι έτοιμη.

Βήμα 7

Παίρνουμε τα μήλα, τα βουτάμε ένα ένα μέσα στην κατσαρόλα να πασαλειφτούν από παντού καλά.

Βήμα 8

Έπειτα τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή