Μήλα φιρίκια γλυκό του κουταλιού

2015-05-31
Μήλα φιρίκια γλυκό του κουταλιού
  • Σερβίρεις : 30
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 9:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 9:30 h

Σου στέλνω μια απλή και πολύ γευστική συνταγή για να φτιάξεις τα μήλα φιρίκια γλυκό του κουταλιού όπως τα φτιάχνει η κουμπάρα μου και μας τα σερβίρει στο τέλος κάθε γεύματος όταν μας καλεί στο σπίτι της. Η συνταγή είναι εύκολη αλλά χρονοβόρα καθώς σκεπάζουμε τα μήλα σε κατσαρόλα με νερό και ζάχαρη όλο το βράδυ. Το πρωί βράζουμε για να δέσει το σιροπάκι και στο τέλος προσθέτουμε βανίλια και αμύγδαλα. Είναι μια νοστιμότατη συνταγή την οποία σου προτείνω να φτιάξεις, να την σερβίρεις και να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου και τα σχόλια σου στον κατάλληλο χώρο που έχουμε φτιάξει στο τέλος της συνταγής.

Υλικά

  • 3 κιλά μήλα φιρίκια μικρά
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 7 ποτήρια νερό
  • 1 κρασοπότηρο λεμόνι
  • 2 χαρτάκια βανίλια
  • αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα, όσα είναι τα φιρίκια
  • μισό κουταλάκι γλυκού βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα μήλα από την εξωτερική φλούδα και αφαιρούμε εσωτερικά τους σπόρους με ειδικό εργαλείο.

Βήμα 2

Τα πλένουμε καλά, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα σκεπασμένα με τη ζάχαρη να σταθούν όλη τη νύχτα.

Βήμα 3

Το πρωί, προσθέτουμε 7 ποτήρια νερό και βράζουμε, ώσπου να δέσει το σιρόπι.

Βήμα 4

Στο τέλος του δεσίματος ρίχνουμε το λεμόνι, παίρνει 2 - 3 βράσεις ακόμα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ξαφρίζουμε το γλυκό, σκορπάμε τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 5

Καβουρδίζουμε ασπρισμένα τα αμύγδαλα με λίγο βούτυρο, μπήγουμε από ένα σε κάθε φιρίκι και σερβίρουμε προσεχτικά σε βάζα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή