Μήλα χριστουγεννιάτικα με λικέρ

2015-12-26
mhla-xristougenniatika
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Καλημέρα αγαπημένες μου φίλες. Τα Χριστούγεννα είναι όλο και πιο κοντά στην πόρτα μας, πράγμα που σημαίνει πως αν δεν είμαστε ήδη έτοιμες, θα πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα την Παρασκευή γλυκών, τα οποία δεν νοείται να λείπουν ούτε από το σπιτικό μας, ούτε από τα εορταστικά τρπέζια των ημερών. Χριστούγεννα, λοιπόν, χωρίς χριστουγεννιάτικα χρωματιστά μήλα και σαντιγή δεν γίνεται. Το μήλο λοιπόν που χρησιμοποιούμε, φρούτο το οποίο χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχει, το ασβέστιο, το φόσφωρο, το μηλικό οξύ είναι μόνο μερικά από τα οφέλη που χαρίζει στον οργανισμό μας. Μία συνταγή που εκτός από τα οφέλη που έχει, δίνει τη δυνατότητα οι νοικοκυρές να δώσετε όποιο χρώμα θέλετε, χρησιμοποιόντας διάφορα λικέρ της αρεσκείας σας με χρώματα (μέντα, κεράσι κλπ.). Καλές γιορτές.

Υλικά

  • 1 μπουκάλι λικέρ κεράσι
  • 1 μπουκάλι λικέρ μέντα
  • 8 μήλα μεσαίου μεγέθους
  • λίγη ζάχαρη
  • σαντιγύ για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε, καθαρίζουμε τα μήλα και με το ειδικό μηχάνημα βγάζουμε το κέντρο για να αφιαρέσουμε το κουκούτσι του.

Βήμα 2

Στη συνέχεια παίρνουμε μία κατσαρόλα (ίσα ίσα να χωράει τα μήλα σε μέγεθος) βάζουμε τα μίσά μήλα, στο κέντρο του κάθε μήλου μία κουταλιά ζάχαρη, ρίχνουμε το ένα μπουκάλι λικέρ μέχρι να σκεπάσει τα μήλα, τα αφήνουμε να βράσουν ξεσκέπαστα, να μαλακώσουν και να μείνει μόνο λίγο σιρόπι στην κατσαρόλα. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με το άλλο μπουκάλι λικέρ.

Βήμα 3

Τέλος μόλις είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε μία πιατέλα, βάζουμε λίγη σαντιγύ στο κέντρο και τα περιχύνουμε με το σιρόπι για να είναι γυαλιστερά και λαχταριστά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή