Μήλα ψητά στο φούρνο με κανέλα και ζάχαρη γλυκά

2015-05-16
Μήλα ψητά στο φούρνο με κανέλα και ζάχαρη γλυκά
  • Σερβίρεις : 7
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 50m

Παρακάτω θα βρεις μια εξαιρετική συνταγή για να μαγειρέψεις τα μήλα ψητά στο φούρνο με κανέλα και ζάχαρη γλυκά που είναι και μια από τις αγαπημένες μου προτάσεις για γλυκά μήλα που σου έχουμε παρουσιάσει. Είναι σχετικά απλή συνταγή καθώς ρίχνουμε ζάχαρη στα μήλα, φτιάχνουμε το χειροποίητο σιρόπι με κονιάκ, γαρύφαλλα, λεμόνι και κανέλα το οποίο περιλούζουμε τα μήλα μας. Στη συνέχεια παίρνουμε τα μήλα, τα ψήνουμε στο φούρνο και τα σερβίρουμε είτε σκέτα είτε προσθέτοντας σαντιγί από πάνω. Σε κάθε περίπτωση είναι μια απλούστατη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή την οποία σου παραθέτω για να φτιάξεις, να δοκιμάσεις και στη συνέχεια να μου στείλεις τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου στον χώρο παρακάτω στο τέλος της συνταγής.

Υλικά

  • 7 μεγάλα μήλα μπανανέ, σκληρά
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 1 κουταλιά σούπας λεμόνι
  • 3 γαρύφαλλα ολόκληρα
  • 1 κομματάκι κανέλα ξύλο
  • 8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • λίγο φρέσκο βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα μήλα και βγάζουμε τη μέση με τα κουκούτσια, με ειδικό εργαλείο.

Βήμα 2

Τα πλένουμε και τα βάζουμε πλάι πλάι στην κατσαρόλα.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το νερό, το κονιάκ, το λεμόνι, τα γαρύφαλλα και την κανέλα.

Βήμα 4

Βάζουμε από μία κουταλιά ζάχαρη μέσα σε κάθε τρύπα, πασπαλίζουμε λίγο και από πάνω και τα βράζουμε 10 λεπτά.

Βήμα 5

Τα βάζουμε κατόπιν σε μικρό ταψάκι, τα περιχύνουμε με το σιρόπι της κατσαρόλας, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη, βάζουμε από ένα κομμάτι βούτυρο και βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο να ψηθούν περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 6

Τα σερβίρουμε σκέτα ή με σαντιγύ.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή