Μαγειρίτσα με Πατσά

2013-05-01
μαγειριτσα με πατσα
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια πάρα πολύ νόστιμη και διαφορετική συνταγή. Η μαγειριτσα με πατσα θα σε μαγέψει με την υπέροχη γεύση της καθώς και με το ιδιαίτερο άρωμά της. Όποιος τη δοκιμάσει θα ενθουσιαστεί. Ιδανικό πιάτο για το φετινό Πάσχα. Μην ξεχάσεις μόλις τη φτιάξεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 2 συκωταριές ζεματισμένες για 10 λεπτά σε νερό με ξύδι
  • 1 αντεριά καθαρισμένη καλά και ζεματισμένη για 10 λεπτά σε νερό με ξύδι
  • 2-3 κοιλίτσες αρνίσιες ζεματισμένες για 10 λεπτά σε νερό με ξύδι
  • 10 ποδαράκια αρνίσια πλυμμένα καλά και καψαλισμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο μάραθο ψιλοκομμένο
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 αυγά
  • 1 1/2 λεμόνι χυμό
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού κρυώσουν τα εντόσθια τα ψιλοκόβεις.

Βήμα 2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το λάδι σωτάρεις τα εντόσθια και τα ποδαράκια.

Βήμα 3

Προσθέτεις τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και 500 ml νερό.

Βήμα 4

Αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 5

Προσθέτεις τον άνηθο, το μάραθο και το μαρούλι.

Βήμα 6

Φροντίζεις το νερό να είναι 1 δάχτυλο πιο πάνω από τα υλικά σου.

Βήμα 7

Μόλις μαλακώσουν τα χορταρικά και το κρέας είναι έτοιμο, κατεβάζεις από τη φωτιά και αφήνεις να κάτσει 10 λεπτά.

Βήμα 8

Ετοιμάζεις το αυγολέμονο.

Βήμα 9

Χτυπάς δυνατά τα αυγά και μετά προσθέτεις το χυμό λεμονιού.

Βήμα 10

Ρίχνεις και λίγο ζουμί απο τη σούπα καθώς και το κορν φλαουρ διαλυμένο σε λίγο νεράκι.

Βήμα 11

Περιχύνεις τη σούπα σου με το αυγολέμονο και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 12

Αφήνεις να πάρει πάλι μια βράση και προσθέτεις πιπέρι κατά βούληση.

Βήμα 13

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα με πατσα είναι έτοιμη. Καλή όρεξη.

 

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή