Μαγειρίτσα με Ποδαράκια

2013-05-02
μαγειριτσα με ποδαρακια
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια πάρα πολύ νόστιμη και ιδιαίτερα χορταστική συνταγή. Η μαγειριτσα με ποδαράκια θα σε μαγέψει με την υπέροχη γεύση της καθώς και με το ιδιαίτερο άρωμά της. Όποιος τη δοκιμάσει θα ενθουσιαστεί. Ότι πρέπει για το φετινό Πάσχα. Μην ξεχάσεις μόλις τη φτιάξεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 2 συκωταριές ζεματισμένες για 10 λεπτά σε νερό με ξύδι
  • 1 αντεριά καθαρισμένη καλά και ζεματισμένη για 10 λεπτά σε νερό με ξύδι
  • 10 ποδαράκια αρνίσια πλυμμένα καλά και καψαλισμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 αυγά
  • 1 1/2 λεμόνι χυμό

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού κρυώσουν τα εντόσθια τα ψιλοκόβεις.

Βήμα 2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το λάδι σωτάρεις τα εντόσθια και τα ποδαράκια.

Βήμα 3

Προσθέτεις τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και 500 ml νερό.

Βήμα 4

Αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 5

Προσθέτεις τον άνηθο και το μαρούλι.

Βήμα 6

Φροντίζεις το νερό να είναι 1 δάχτυλο πιο πάνω από τα υλικά σου.

Βήμα 7

Μόλις μαλακώσουν τα χορταρικά και το κρέας είναι έτοιμο, κατεβάζεις από τη φωτιά και αφήνεις να κάτσει 10 λεπτά.

Βήμα 8

Ετοιμάζεις το αυγολέμονο.

Βήμα 9

Χτυπάς δυνατά τα αυγά και μετά προσθέτεις το χυμό λεμονιού.

Βήμα 10

Ρίχνεις και λίγο ζουμί απο τη σούπα καθώς και το κορν φλαουρ διαλυμένο σε λίγο νεράκι.

Βήμα 11

Περιχύνεις τη σούπα σου με το αυγολέμονο και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 12

Αφήνεις να πάρει πάλι μια βράση και προσθέτεις πιπέρι κατά βούληση.

Βήμα 13

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα με ποδαρακια είναι έτοιμη. Καλή όρεξη.

 

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • Giorgos Cambilis

    ολο μαλακίες