Μαγειρίτσα με Ρύζι

2013-04-27
μαγειριτσα με ρυζι
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή είναι κι αυτή. Η μαγειριτσα με ρυζι είναι πολύ γευστική και πολύ θρεπτική. Ιδανική για φέτος το Πάσχα. Όποιος τη δοκιμάσει να είσαι σίγουρη πως θα μείνει παραπάνω από ικανοποιημένος. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω στη σελίδα.

 

Υλικά

  • μια μεγάλη συκωταριά ζεματισμένη σε βραστό νερό, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 2-3 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια ρύζι γλασέ
  • χυμός λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνεις 5 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζεις ελαφρά τη συκωταριά.

Βήμα 2

Προσθέτεις το κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί.

Βήμα 3

Ρίχνεις το μαϊντανό, τον άνηθο, το κρεμμύδι και αφήνεις σε χαμηλή φωτιά για λίγο.

Βήμα 4

Προσθέτεις 500 ml χλιαρό νερό και βράζεις για περίπου 25 λεπτά.

Βήμα 5

Όταν είναι σχεδόν έτοιμη αλατοπιπερώνεις.

Βήμα 6

Ρίχνεις το ρύζι και αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 7

Ρίχνεις το λεμόνι, αν θες μπορείς να την αυγοκόψεις.

Βήμα 8

Μπράβο σου η μαγειριτσα με ρυζι είναι έτοιμη. Καλή όρεξη.

 

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή