Μαγειρίτσα με Συκωτάκια Κοτόπουλου

2013-04-28
μαγειριτσα με συκωτακια κοτοπουλου
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια πολύ νόστιμη και αρωματική συνταγή με πλούσια διατροφική αξία αλλά και θρεπτικά συστατικά, η μαγειριτσα με συκωτακια κοτοπουλου θα κλέψει της καρδιές της οικογένειας και των φίλων σας. Δοκίμασε να την μαγειρέψεις φέτος το Πάσχα και γράψε μου τα σχόλια σου και τις εντυπώσεις σου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

 

Υλικά

  • 600 γραμμάρια συκωτάκια κοτόπουλου βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 πιπεριές τσίλι ολόκληρες
  • 1 1/2 κιλό χόρτα διάφορα ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μισό ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια χυμό

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζεις σε μια κατσαρόλα το λάδι και σωτάρεις το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι.

Βήμα 2

Προσθέτεις τα χόρτα, τα πράσα και το σέλινο και σωτάρεις για άλλα 5 λεπτά περίπου.

Βήμα 3

Ρίχνεις ζωμό που έβρασαν τα συκωτάκια αφού πρώτα τον έχεις σουρώσει.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις τις πιπεριές.

Βήμα 5

Αφήνεις να σιγοβράσουν για 40 λεπτά.

Βήμα 6

Προσθέτεις τα συκωτάκια και μόλις πάρουν μια βράση κατεβάζεις από τη φωτιά.

Βήμα 7

Ετοιμάζεις το αυγολέμονο.

Βήμα 8

Χτυπάς τα αυγά με το χυμό λεμονιού και λίγο ζουμί από τη σούπα.

Βήμα 9

Περιχύνεις με αυτό τη σούπα και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 10

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα με συκωτακια κοτοπουλου είναι έτοιμη. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Όταν σερβίρεις πρόσθεσε από πάνω μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, δίνει φανταστικό άρωμα και γεύση.
  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις λίγο ρύζι γλασέ και άνηθο όπως εδώ στη φωτογραφία για να την κάνεις ακόμα πιο χορταστική.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή