Μαγειρίτσα με Συκώτι

2013-05-01
μαγειριτσα με συκωτι
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή είναι κι αυτή. Η μαγειριτσα με συκωτι είναι πολύ γευστική και πολύ θρεπτική. Ιδανική για φέτος το Πάσχα. Όποιος τη δοκιμάσει να είσαι σίγουρη πως θα μείνει παραπάνω από ικανοποιημένος με την πλούσια γεύση της. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω στη σελίδα.

 

Υλικά

  • 1 συκωταριά ζεματισμένη σε βραστό νερό για 10 λεπτά, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
  • τα γλυκάδια της συκωταριάς πλυμμένα καλά
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • αρκετό ζωμό κότας
  • 200 γραμμάρια ρύζι σπασμένο στο μπλέντερ
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 400 ml γάλα
  • 1-2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
  • 2 αυγά
  • 1 λεμόνι χυμό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνεις το βούτυρο.

Βήμα 2

Σωτάρεις στο βούτυρο τα γλυκάδια.

Βήμα 3

Προσθέτεις τα κρεμμυδάκια και τέλος τα συκωτάκια.

Βήμα 4

Βάζεις ζωμό τόσο ώστε να καλύπτει τα υλικά.

Βήμα 5

Προσθέτεις το ρύζι και αφήνεις να χυλώσει μέχρι να μαλακώσει (το ρυζι).

Βήμα 6

Λίγο πριν την κατεβάσεις από τη φωτιά προσθέτεις τον άνηθο και το δυόσμο αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις.

Βήμα 7

Αφήνεις τη σούπα να κάτσει για 10 λεπτά.

Βήμα 8

Ελέγχεις την πυκνότητα της σούπας και προσθέτεις ανάλογα 1 ή 2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ διαλυμένο στο γάλα.

Βήμα 9

Ανακατεύεις καλά και ετοιμάζεις το αυγολέμονο.

Βήμα 10

Χτυπάς σε ένα μπωλάκι τα ασπράδια πολύ καλά.

Βήμα 11

Προσθέτεις έναν έναν τους κρόκους και το λεμόνι και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 12

Προσθέτεις και λίγο ζουμί από τη σούπα και ανακατεύεις.

Βήμα 13

Περιχύνεις τη σούπα σου με το αυγολέμονο και ανακατεύεις ελαφρά.

Βήμα 14

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα με συκωτι είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή