Μαγειρίτσα με Χόρτα

2013-04-29
μαγειριτσα με χορτα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια θρεπτική και πολύ νόστιμα παραδοσιακή συνταγή, με πλούσια διατροφική αξία, η μαγειριτσα με χόρτα είναι ιδανική για το Πασχαλινό τραπέζι με όλους τους φίλους μαζεμένους. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή μοναδικής νοστιμιάς φέτος τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και γράψε μου τις εντυπώσεις σου στα σχόλια παρακάτω.

 

Υλικά

  • 1 συκωταριά ζεματισμένη σε βραστό νερό για 10 λεπτά και στραγγισμένη
  • 2 κιλά γλυκά χόρτα όπως αντίδια χοντροκομμένα
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια ρύζι γλασέ
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια χυμό
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψιλοκόβεις τη συκωταριά αφού κρυώσει και την τσιγαρίζεις σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο.

Βήμα 2

Προσθέτεις και τα κρεμμυδάκια.

Βήμα 3

Ρίχνεις τα χόρτα, τον άνηθο και καυτό νερό να τα σκεπάσει.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνεις και τα αφήνεις να σιγοβράσουν πείπου 40 λεπτά.

Βήμα 5

Στο τελευταίο τέταρτο του βρασμού προσθέτεις το ρύζι.

Βήμα 6

Ετοιμάζεις το αυγολέμονο.

Βήμα 7

Σε ένα μπωλ διαλύεις το κορν φλαουρ στο χυμό λεμόνι.

Βήμα 8

Προσθέτεις τα αυγά και χτυπάς δυνατά.

Βήμα 9

Ρίχνεις και λίγο ζουμί από τη σούπα και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 10

Περιχύνεις τη σούπα με το αυγολέμονο και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 11

Αφήνεις τη σούπα να πάρει μια βράση και κατεβάζεις από τη φωτιά.

Βήμα 12

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα με χορτα είναι έτοιμη να την απολαύσεις. Καλή όρεξη.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή