Μαγειρίτσα με Ψαρονέφρι

2013-05-01
μαγειριτσα με ψαρονεφρι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια πολύ νόστιμη και αρωματική συνταγή με πλούσια διατροφική αξία, η μαγειριτσα με ψαρονεφρι είναι μια παραλλαγή της κλασσικής μαγειρίτσας που σίγουρα θα κλέψει της καρδιές της οικογένειας και των φίλων σας. Δοκίμασε να την μαγειρέψεις φέτος το Πάσχα και γράψε μου τα σχόλια σου και τις εντυπώσεις σου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 μεγάλα μαρούλια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένα
  • 2 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 100 ml κονιάκ
  • 1 αυγό
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 λεμόνι χυμό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζεις το κρέας σε αλατισμένο νερό με το φύλλο δάφνης για 15 λεπτά.

Βήμα 2

Το βγάζεις και αφού κρυώσει λίγο το κόβεις σε μικρά κομματάκια.

Βήμα 3

Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι σωτάρεις το κρεμμύδι και το κρέας.

Βήμα 4

Σβήνεις με το κονιάκ.

Βήμα 5

Προσθέτεις τα μαρούλια και τον άνηθο και λίγο νεράκι να μαλακώσουν.

Βήμα 6

Προσθέτεις κι άλλο νερό να τα σκεπάσει, αλατοπιπερώνεις και αφήνεις να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 7

Ετοιμάζεις το αυγολέμονο.

Βήμα 8

Χτυπάς σε ένα μπωλάκι το αυγό και το ασπράδι πολύ καλά.

Βήμα 9

Προσθέτεις το λεμόνι και λίγο ζουμί από τη σούπα και ανακατεύεις.

Βήμα 10

Περιχύνεις τη σούπα σου με το αυγολέμονο και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 11

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα με ψαρονεφρι είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή