Μαγειρίτσα Μυτιλήνης

2013-05-02
μαγειριτσα μυτιληνης
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 3:20 h
  • Έτοιμη σε : 3:30 h

Μια καταπληκτική συνταγή για το τραπέζι της Ανάστασης. Το βασικό πιάτο της βραδιάς είναι η μαγειρίτσα. Η μαγειριτσα μυτιληνης είναι ιδανική για όλους είναι λάτρεις αυτής της σούπας και για τους υπόλοιπους που θα γίνουν. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή το φετινό Πάσχα και Καλή Ανάσταση! Μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 1 κεφαλάκι αρνίσιο βρασμένο (το ζουμί το κρατάς για τη σούπα)
  • 1 συκωταριά ζεματισμένη σε βραστό νερό για 10 λεπτά, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμάρια ρύζι για σούπα
  • 4 αυγά
  • 2 λεμόνια χυμό
  • αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταινεις το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σωτάρεις τα κρεμμυδάκια.

Βήμα 2

Προσθέτεις τα συκωτάκια και ανακατεύεις.

Βήμα 3

Ρίχνεις το ζουμί από το κεφαλάκι, τον άνηθο και αλάτι.

Βήμα 4

Αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου δυόμιση ώρες.

Βήμα 5

Ρίχνεις το ρύζι και μόλις γίνει κατεβάζεις την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 6

Ετοιμάζεις το αυγολέμονο.

Βήμα 7

Χτυπάς τα αυγά με το λεμόνι και λίγο ζουμί από τη σούπα.

Βήμα 8

Περιχύνεις με το αυγολέμονο τη σούπα και ανακατεύεις.

Βήμα 9

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα μυτιληνης είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή