Μαγειρίτσα Πελοποννήσου

2013-05-03
μαγειριτσα πελοποννησου
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ παραδοσιακή και νόστιμη συνταγή. Η μαγειριτσα πελοποννησου θα συναρπάσει όλη την οικογένεια και τους φίλους. Γευστικότατη σούπα, πολύ θρεπτική ιδανική για το φετινό Πάσχα. Δοκίμασέ την και περιμένω να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 1 συκωταριά ζεματισμένη σε βραστό νερό για 10 λεπτά, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 αντεριά καθαρισμένη καλά και ζεματισμένη για 10 λεπτά και ψιλοκομμένη
  • 300 γραμμάρια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • ρύζι για σούπα ανάλογα πόσο πηχτή σου αρέσει
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κρόκους αυγού
  • 1 λεμόνι χυμό

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με το βουτυρο σωτάρεις τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, τον άνηθο, τα συκωτάκια, τα εντεράκια και το αλεύρι.

Βήμα 2

Σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις 1 1/2 περίπου λίτρο νερό βραστό.

Βήμα 3

Μόλις πάρει βράση ρίχνεις το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζεις για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 4

Σε ένα μπωλ χτυπάς τους κρόκους με το λεμόνι και λίγο από το ζουμί της σούπας.

Βήμα 5

Περιχύνεις με αυτό τη σούπα και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 6

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα πελοποννησου είναι έτοιμη. Καλή όρεξη.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή