Μαγειρίτσα της Μαμάς

2013-04-29
μαγειριτσα της μαμας
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια θρεπτική και πολύ νόστιμη συνταγή, με πλούσια διατροφική αξία, η μαγειριτσα της μαμας είναι ιδανική για το Πασχαλινό τραπέζι με όλη την οικογένεια. Δοκίμασε μια παραδοσιακή συνταγή μοναδικής νοστιμιάς για τις φετινές μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και γράψε μου τις εντυπώσεις σου στα σχόλια παρακάτω.

 

Υλικά

  • 1 κιλό συκωταριά (συκώτι, καρδιά, νεφρά)
  • 1 αντεριά πλυμμένη καλά και αφημένη σε λεκάνη με ξύδι και νερό για 2 ώρες
  • 2 μαρούλια χοντροκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1-2 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια ρύζι για σούπα
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 λεμόνια χυμό σε θερμοκρασία δωματίου
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνεις τα εντόσθια σε νερό που βράζει, ξαφρίζεις και αφήνεις να βράσουν για 10 λεπτά.

Βήμα 2

Σουρώνεις και αφήνεις λίγο να κρυώσουν.

Βήμα 3

Ψιλοκόβεις τα εντόσθια σε μικρά κυβάκια.

Βήμα 4

Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σωτάρεις τα εντόθια με αλάτι και πιπέρι για περίπου 4 λεπτά.

Βήμα 5

Προσθέτεις το μαρούλι, τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαϊντανό.

Βήμα 6

Προσθέτεις βραστό νερό και βράζεις για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 7

Κατεβάζεις από τη φωτιά και αφήνεις να κάτσει για περίπου μισή ώρα.

Βήμα 8

Ξαναβάζεις στη φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνεις το ρύζι.

Βήμα 9

Ετοιμάζεις το αυγολέμονο.

Βήμα 10

Χτυπάς με πολύ δύναμη τα αυγά και το χυμό από τα λεμόνια σε ένα μπωλ.

Βήμα 11

Προσθέτεις ζουμί από τη σούπα σιγά σιγά να εξισωθεί η θερμοκρασία του μείγματος με τη σούπα.

Βήμα 12

Περιχύνεις τη σούπα με το αυγολέμονο και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 13

Βράζεις για 5 λεπτά ακόμα για να δέσει.

Βήμα 14

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα της μαμας είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή