Μαγειρίτσα του Μαμαλάκη

2013-04-27
μαγειριτσα του μαμαλακη
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μια εντελώς κλασσική μα πάρα πολύ νόστιμη συνταγή. Η μαγειριτσα του μαμαλακη είναι από τις πιο νόστιμες μαγειρίτσες που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Θα αρέσει σίγουρα σε όλη την οικογένεια. Γιατί να μην τη δοκιμάσεις φέτος που πλησιάζει το Πάσχα. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλια σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

 

Υλικά

  • 1 συκωταριά ζεματισμένη σε βραστό νερό για 10 λεπτά και στραγγισμένη
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 300 γραμμάρια φύλλα από αντίδια χοντροκομμένα
  • 1/2 κιλό φύλλα μαρουλιού χοντροκομμένα
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1 λεμόνι χυμό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψιλοκόβεις τη συκωταριά.

Βήμα 2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σωτάρεις στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα φρέσκα, και τη συκωταριά για τουλάχιστον 6 λεπτά.

Βήμα 3

Προθέτεις 250 ml ζεστό νερό και αφήνεις να βράσει για περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 4

Προσθέτεις τα αντίδια και το μαρούλι.

Βήμα 5

Σκεπάζεις και μαγειρεύεις για άλλα 6 λεπτά.

Βήμα 6

Ανακατεύεις καλά και αφήνεις να βράσει για άλλα 30 λεπτά χωρίς καπάκι.

Βήμα 7

Ετοιμάζεις το αυγολέμονο.

Βήμα 8

Χωριστά χτυπάς το ασπράδι και προσθέτεις τους κρόκους έναν έναν.

Βήμα 9

Προσθέτεις και το λεμόνι και λίγο ζουμί από τη σούπα.

Βήμα 10

Ρίχνεις το μείγμα στη σούπα και ανακατεύεις ελαφρά.

Βήμα 11

Προσθέτεις τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 12

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα του μαμαλακη είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή