Η Μαγειρίτσα των Χορτοφάγων

2013-05-03
μαγειριτσα των χορτοφαγων
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πάρα πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη συνταγή. η μαγειριτσα των χορτοφαγων θα σε μαγέψει με το ιδιαίτερο άρωμά της και τη γεύση της. Ιδανική για όσους δεν τρώνε κρέας μα και για όλους τους άλλους που σίγουρα θα την αγαπήσουν. Μην ξεχάσεις μόλις τη φτιάξεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • μισό κιλό μανιτάρια πλευρώτους καθαρισμένα καλά και κομμενα σε κομμάτια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 5 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 80 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • μισό λεμόνι χυμό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνεις το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρεις σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια, να μαραθούν.

Βήμα 2

Προσθέτεις και τα κρεμμύδια για 3 λεπτά ακόμη.

Βήμα 3

Ρίχνεις τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό.

Βήμα 4

Μόλις πάρει βράση προσθέτεις το ρύζι και χαμηλώνεις τη φωτιά.

Βήμα 5

Σκεπάζεις την κατσαρόλα και σιγοβράζεις για περίπου 20 λεπτά, να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το ρύζι.

Βήμα 6

Σε ένα μπωλ χτυπάς το ασπράδι και προσθέτεις το χυμό λεμονιού.

Βήμα 7

Προσθέτεις και λίγο από το ζουμί της σούπας και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 8

Περιχύνεις με το αυγολέμονο τη σούπα σου και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 9

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα των χορτοφαγων είναι έτοιμη. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Να ξέρεις ότι για να σωτάρεις σωστά τα μανιτάρια πρέπει να έχεις πολύ δυνατή φωτιά, αλλιώς βγάζουν τα υγρά τους και αντί να σωταριστούν βράζουν.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή