Μαγειρίτσα Φρικασέ

2013-05-03
μαγειριτσα φρικασε
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πάρα πολύ νόστιμη και ιδιαίτερα χορταστική συνταγή. Η μαγειριτσα φρικασε θα σε μαγέψει με την υπέροχη γεύση της καθώς και με το ιδιαίτερη πηχτή υφή της. Όποιος τη δοκιμάσει θα ενθουσιαστεί. Ότι πρέπει για το φετινό Πάσχα. Μην ξεχάσεις μόλις τη φτιάξεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 1 συκωταριά ψιλοκομμένη
  • 5 μαρούλια χοντροκομμένα
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • μισό ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • λίγο κορν φλάουρ
  • 1 λεμόνι χυμό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεις το βούτυρο και σωτάρεις τα συκωτάκια.

Βήμα 2

Σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Σιγοβράζεις για περίπου 30 λετπά.

Βήμα 4

Ετοιμάζεις το αυγολέμονο.

Βήμα 5

Χτυπάς τα αυγά, προσθέτεις το λεμόνι και λίγο κορν φλαουρ διαλυμένο σε λίγο ζουμί από τη σούπα.

Βήμα 6

Περιχύνεις τη σούπα σου με το αυγολέμονο και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 7

Αφήνεις να πάρει μια βράση και κατεβάζεις από τη φωτιά.

Βήμα 8

Προσθέτεις το μάραθο και ανακατεύεις.

Βήμα 9

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα φρικασεείναι έτοιμη. Καλή απόλαυση.

 

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή