Μακαρόνια με μπακαλιάρο σε σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι και κάπαρη

2014-03-05
Μακαρόνια με μπακαλιάρο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ νόστιμη και διαφορετική παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις μακαρόνια με μπακαλιάρο με κόκκινη σάλτσα ντομάτας ναπολιτέν με έξτρα κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή προφανώς έχει δεκάδες διαφορετικές παραλλαγές ανάλογα τα υλικά που θέλεις να βάλεις στην σάλτσα σου. Εγώ την έκανα με απλή σάλτσα ντομάτας και χρησιμοποίησα μακαρόνια σπαγγέτι και στο τέλος προσέθεσα και κάπαρη.

Υλικά

  • 500 γραμ. μπακαλιάρος
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κιλό μακαρόνια Νο 6
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λαδοτύρι τριμμένο
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • Λίγη κάπαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουσκεύετε τον μπακαλιάρο κομμένο σε κομμάτια σε κρύο νερό, γι α12 τουλάχιστον ώρες ώστε να φύγει η αλμύρα του.

Βήμα 2

Ξεπλένετε τα κομμάτια, αφαιρείτε τα χοντρά κόκαλα και τον κόβετε σε μικρότερες μερίδες.

Βήμα 3

Μέσα σε κατσαρόλα τρίβετε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και ρίχνετε το λάδι και αλατοπίπερο. Τα βράζετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 4

Όταν βράσει η σάλτσα και πυκνώσει, βάζετε και τον μπακαλιάρο μέσα στην κατσαρόλα και τον αφήνετε να βράσει ένα τέταρτο της ώρας.

Βήμα 5

Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.

Βήμα 6

Τα στραγγίζετε, τα περιχύνετε με καυτό βούτυρο και τα σερβίρετε σε πιατέλα.

Βήμα 7

Τα ραντίζετε με τριμμένο λαδοτύρι και τα περιχύνετε με τη σάλτσα του μπακαλιάρου.

Βήμα 8

Τα μακαρόνια με μπακαλιάρο είναι έτοιμα και τα σερβίρετε προσθέτοντας κάπαρη πάνω από την σάλτσα ντομάτας.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή