Λινγκουίνι με πεσκανδρίτσα

2014-09-06
μακαρονια με πεσκανδριτσα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια φανταστική συνταγή για λινγκουίνι με πεσκανδρίτσα, ένα ψάρι που δεν χρησιμοποιούμε συχνά στην ελληνική κουζίνα που όμως είναι πολύ νόστιμο αν το μαγειρέψεις σωστά. Μπορείς να το μαγειρέψεις με αυτή τη συνταγή για ένα πιο εύκολο πιάτο με γνώριμες γεύσεις και αρώματα. Οι συνδυασμοί των υλικών είναι τέλειοι και σίγουρα θα εντυπωσιαστείς!

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
  • 750 γρ. πεσκανδρίτσα
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.σούπας θυμάρι
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κούπες σάλτσα ντομάτα
  • 1/3 κούπας λευκό κρασί
  • 1 πιπεριά κόκκινη τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τη πεσκανδρίτσα σε κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 2

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο

Βήμα 3

Προσθέτουμε το σκόρδο, το κολοκυθάκι, την πιπεριά, το θυμάρι

Βήμα 4

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ψάρι

Βήμα 5

Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το ψάρι

Βήμα 6

Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 2 λεπτά

Βήμα 7

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει

Βήμα 8

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 9

Τα λινγκουίνι με πεσκανδρίτσα είναι έτοιμα

 

Tips

  • Αν η σάλτσα σου βγει πολύ σφιχτή πρόσθεσε λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή