Μακαρόνια με ψάρι μπακαλιάρο στο φούρνο

2014-03-09
Μακαρόνια με ψάρι μπακαλιάρο στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ νόστιμη και παραδοσιακή νηστίσιμη συνταγή για να φτιάξεις μακαρόνια με ψάρι μπακαλιάρο στο φούρνο θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή έχει αρκετές παραλλαγές και διαφορετικές εκτελέσεις καθώς μπορείς να πειραματιστείς με την κόκκινη σάλτα προσθέτοντας υλικά και μπαχαρικά της αρεσκείας σου.

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρος
  • 1/2 κιλό μακαρόνια Νο 6
  • 250 γραμ. λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • δάφνη
  • αλάτι, πιπέρι
  • κανέλα
  • μπαχάρι τριμμένο
  • μισό κιλό ντομάτες φρέσκες

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον βάζουμε να μουσκέψει μέσα σε μπόλικο νερό από το προηγούμενο βράδυ αλλάζοντας 2-3 φορές το νερό για να ξαρμυρίσει καλα. Κατόπιν αφαιρούμε πέτσες και κόκαλα και τον αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε, επίσης ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα και τα βάζουμε σε ταψί φούρνου.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το λάδι, αλάτι και όλα τα μπαχαρικά και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για ένα τέταρτο.

Βήμα 4

Αμέσως μετά αραδιάζουμε το μπακαλιάρο, τον ψήνουμε μισή ώρα και τον βγάζουμε - με προσοχή - σε πιατέλα.

Βήμα 5

Ρίχνουμε στο ταψί το ανάλογο νερό, ζεστό, προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα φουρνίζουμε για μισή ώρα.

Βήμα 6

Ξαναβγάζουμε το ταψί από το φούρνο και στρώνουμε πάνω από το τα μακαρόνια το μπακαλιάρο.

Βήμα 7

Ξαναφουρνίζουμε, κλείνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου και το αφήνουμε μέσα 10 λεπτά ακόμα.

Βήμα 8

Τα μακαρόνια με ψάρι μπακαλιάρο στο φούρνο είναι έτοιμα για να τα σερβίρεις.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή