Μακαρόνια με ψάρι φιλέτο μπακαλιάρου στην κατσαρόλα

2014-03-09
Μακαρόνια με ψάρι φιλέτο μπακαλιάρου
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια καταπληκτική και νηστίσιμη και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις μακαρόνια με ψάρι φιλέτο μπακαλιάρου σου παρουσιάζω παρακάτω. Η συνταγή είναι από το χωριό της γιαγιάς μου και την κάνανε σε περίοδο νηστείας καθώς στο πιάτο αυτό δεν βάζεις τυρί. Δοκίμασε την και γράψε μου τα σχόλια σου καθώς και αν την έφτιαξες με διαφορετικό τρόπο.

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο
  • μισό κιλό μακαρόνια της αρεσκείας μας
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 4-5 ντομάτες φρέσκες
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το μπακαλιάρο κομμάτια και τον αφήνουμε για 24 ώρες σε βαθύ σκεύος με μπόλικο νερό να ξαρμυρίσει, αλάζοντας 3-4 φορές το νερό.

Βήμα 2

Την επομένη βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει και τηγανίζουμε ελαφρά το μπακαλιάρο. Τον τοποθετούμε πρόχειρα στην πιατέλα και στο λάδι της κατσαρόλας προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το τσιγαρίζουμε.

Βήμα 3

Σβήνουμε με τη ντομάτα περασμένη από το τρυπητό ή τον πελτέ λιωμένο σε μισό ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και νερό τόσο, όσο χρειάζεται για να βράσουν τα μακαρόνια.

Βήμα 4

Μόλις πάρει το μίγμα βράση, ρίχνουμε τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε 1-2 φορές για να μην κολλήσουν και τα βράζουμε ένα τέταρτο.

Βήμα 5

Ρίχνουμε κατόπιν τον μπακαλιάρο και αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν μερικές βράσεις.

Βήμα 6

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ύστερα από 5-10 λεπτά σερβίρουμε.

Βήμα 7

Τα μακαρόνια με ψάρι φιλέτο μπακαλιάρου είναι έτοιμα και αν θέλεις ρίξε και άλλο πιπέρι στο πιάτο σου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή