Μακαρόνια ογκρατέν με μπεσαμέλ

2014-07-08
Μακαρονια ογκρατεν με μπεσαμελ
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πολύ εύκολη συνταγή για μακαρόνια ογκρατέν με μπεσαμέλ που γίνεται με λίγα υλικά και πεντανόστιμη!

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια (πένες, σπαγγέτι κλπ)
  • 500 γρ. τυρί τριμμένο
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 6 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 4 αυγά
  • Μισό κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο

Βήμα 3

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 4

Ρίχνουμε το τυρί ανακατεύοντας συνεχώς

Βήμα 5

Εντωμεταξύ βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι μέχρι να γίνει χλιαρό

Βήμα 6

Προσθέτουμε σιγά –σιγά το γάλα και ανακατεύουμε

Βήμα 7

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο

Βήμα 8

Ρίχνουμε τα αυγά σταδιακά και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 9

Σε ένα πυρέξ βουτυρωμένο ρίχνουμε τα μακαρόνια και μια μικρή ποσότητα μπεσαμέλ

Βήμα 10

Τα ανακατεύουμε και από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ

Βήμα 11

Ψήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία για 1 ώρα

Βήμα 12

Τα μακαρόνια ογκρατέν με μπεσαμέλ είναι έτοιμα!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή