Μακαρόν χρωματιστά γλυκά με σοκολάτα για βάπτιση

2016-01-21
Μακαρόν χρωματιστά
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 50m

Αγαπημένες μου φίλες ακολουθήστε τη συνταγή που σας παρουσιάζω παρακάτω για να φτιάξετε είτε μαζί με τα παιδάκια σας τα οποία ξετρελαίνονται με αυτά είτε μόνες σας υπέροχα μακαρόν χρωματιστά με διάφορα χρώματα και αρώματα ζαχαροπλαστικής τα οποία φυσικά θα επιλέξετε εσείς. Πρόκειται για ένα λατρεμένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων το οποίο έχει γίνει αρκετά διαδεδομένο τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ εύκολο και οικονομικό ως προς την παρασκευή του. Για τον λόγο αυτό σας παροτρύνω δίχως δεύτερες σκέψεις να μπείτε στην κουζίνα και να ξεκινήσετε να δοκιμάζετε την πρόταση μου. Τα μακαρόν εκτός από ένα υπέροχο γλύκισμα που μπορείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή να προσφέρετε σε φίλους, καλεσμένους ή να καταναλώσετε εσείς οι ίδιοι, είναι και το ιδανικό δώρο για μία επίσκεψη σε φιλικό σπίτι ή κάποιο κάλεσμα σε τραπέζι που έχετε προγραμματίσει. Σας εύχομαι καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σας μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • χρώματα-αρώματα ζαχαροπλαστικής
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 250 γραμ. αμύγδαλα
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 400 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • λευκή σοκολάτα
  • μαύρη σοκολάτα
  • λίγη κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα διαχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάμε ξεχωριστά.

Βήμα 2

Παράλληλα χτυπάμε τα αμύγδαλα στο multi να γίνουν σκόνη.

Βήμα 3

Αφού τα ασπράδια γίνουν μαρέγκα από το χτύπημα, προσθέτουμε σε αυτή με αργές και κυκλικές κινήσεις πρώτα τη ζάχαρη μετά την ζάχαρη άχνη και τέλος αμυγδαλόψιχα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα μαζί τα υλικά.

Βήμα 4

Στη συνέχεια χρωματίζουμε το μείγμα μας με το χρώμα ζαχαροπλαστικής που θα επιλέξουμε.

Βήμα 5

Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μα μακαρόν με πολλά χρώματα τότε διαχωρίζουμε το μείγμα του μίξερ μας και τα χρωματίζουμε με ότι χρώμα θέλουμε.

Βήμα 6

Επίσης αρωματίζουμε το μείγμα μας με ότι άρωμα επιλέξουμε πχ. καρύδας, ρούμι κλπ.

Βήμα 7

Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα κορνέ και σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα κάνουμε μικρούς κύκλους με κενό μεταξύ τους.

Βήμα 8

Αφού τα αφήσουμε να ξεκουραστούν για ένα εικοσάλεπτο, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 9

Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και να κρυώσουν και παράλληλα εμείς λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί μαζί με λίγη κρέμα γάλακτος.

Βήμα 10

Ενώνουμε τα μακαρόνς δύο δύο με όποια από τις δύο σοκολάτες θέλουμε ενδιάμεσα και αφήνουμε να κρυώσουν και να δέσουν.

Βήμα 11

Μετά από λίγο είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή